Over mijzelf

Ik ben Lioudmila Roubtsova, psychiater met verdieping in seksuologie. Ik heb mijn opleiding tot psychiater gevolgd in het AMC in Amsterdam. Ik ben psychiater sinds 2007.

Voordat ik met mijn huidige praktijk begon, heb ik als psychiater gewerkt bij Arkin (langdurige zorg) en bij Psya ( 2-de lijn, volwassenenpsychiatrie) als psychiater en hoofdbehandelaar op de locaties Haarlem en Medemblik. Het starten van eigen praktijk is altijd al mijn droom geweest en na het opdoen van voldoende ervaring als psychiater en na het afronden van mijn opleiding Seksuologie bij RINO in Amsterdam kon ik beginnen.
 

Ik ben deskundig op het gebied van diagnostiek en behandeling, zowel gesprekstherapie als medicamenteuze behandeling. Uiteraard heb ik kennis en ervaring in het geven van verschillende vormen van psychotherapie zoals Cognitieve Gedragstherapie, Interpersoonlijke Psychotherapie en Inzichtgevende Psychotherapie i.k.v. opleiding tot psychiater. Omdat mijn hart ook bij de psychotherapie ligt, heb ik in de afgelopen jaren verschillende nascholingen gedaan, zoals basisopleiding tot EMDR- therapeut( traumabehandeling), Schematherapie (behandeling bij persoonlijkheidsstoornissen), waarvoor ik een basis- en een vervolgcursus gevolgd heb bij Dr. Marion Nadort. Ik inmiddels veel praktijkervaring opgedaan met het geven van EMDR en ben ik actief bezig met het geven van Schematherapie.

Ik richt mij op patiënten met angststoornissen, depressie's, bipolaire stoornissen ( stabiele fase), persoonlijkheidsstoornissen, AD(H)D, burn-out, en vele andere psychische klachten. De behandeling wordt gekozen op grond van de wensen van de patiënt, mijn klinische ervaring en de psychiatrische richtlijnen. Als medisch seksuoloog ( lid NVVS zonder aantekening) kunt u bij mij terecht voor de diagnose en behandeling van seksuele disfuncties (“geen zin”, pijn bij vrijen (binnen mijn expertise/zonder lichamelijk onderzoek), erectieproblemen), traumatische ervaringen of problematiek als gevolg van psychische klachten en medicatiegebruik. Ook als de seks helemaal niet lukt of u heeft twijfels over uw seksuele oriëntatie, kunt u bij mij terecht.

Vanzelfsprekend sta ik als psychiater ingeschreven in het BIG-register, heb ik een kwaliteitsstatuut en ben lid van verschillende beroepsverenigingen waaronder de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Nederlandse vereniging voor Seksuologie en ZGPK (https://www.zgpkennemerland.nl).

In mijn praktijk werk in samen met mw. Joyce Haverkort, systeemtherapeut en sta ik open voor de andere samenwerkingsmogelijkheden. Ook de collega's psychologen en huisartsen kunnen contact met mij opnemen voor een diagnostisch of medicamenteus psychiatrisch consult op basis van uurtarief.